dissabte, 19 de maig de 2018

Saltant
Títol original: Jumping
Autora: Asahi Tsutsui
Revista: Cocohana
Editorial: Shueisha
Anys: 2015-2017
Demografia japonesa: Josei
Gèneres: Dia a dia, romanç, competitivitat
Nombre de volums: 4
Edicions fora del Japó: França (Jumping)
Mangues relacionats: Segons Baka, Addicta a la xocolata (Chocolate Junkie,història original) i Així i tot (Nimo Kakawarazu, seqüela de la història original)

Aquest és un dels tants mangues que quan surten al mercat francòfon es posen molt de moda al cercle de gent que llegeixo per internet, però que en les següents entregues van perdent rellevància i quan s’acaben moren definitivament en l’oblit. La meva intuïció em deia que no em semblaria res de l’altre món, però igualment el volia provar. No pas cada dia tinc l’oportunitat d’acostar-me a un josei... i de cavalls encara menys!Doncs resulta que m’ha agradat bastant. Certament, els cavalls són un dels temes principals, però no es limita a això. L’obra comença amb una hikikomori que no vol sortir de casa. Trobo que la frustració i la fòbia social de la protagonista estan molt ben retratades i que la seva evolució és respectuosa i realista.

Hi ha amistat, hi ha romanç, hi ha embolics que inclouen remordiments... i molta passió per la hípica, òbviament. El final és un pelet insatisfactori, però la resta està molt ben filada i encaixada.La narració resulta lleugera. Si en algun punt resulta confús, és més aviat pel dibuix: hi ha alguns personatges que s’assemblen bastant entre ells. Sobretot, dos. Per la resta, el dibuix és prou funcional i agradable a la vista.

L’edició francesa és de preu i format estàndard: sobrecobertes i paper grisenc. He d’afegir que la traducció utilitza un recurs que m’ha encantat i que mai fins ara me l’havia trobat (que recordi).

Ho recomano? Sí! Si és que t’agraden els animals i a la vegada les històries costumistes de caire optimista.

Nota global: 8/10