dimarts, 14 de juliol del 2015

Bons webcòmics I



He decidit començar amb aquesta nova secció per a donar a conèixer webcòmics que m’agraden. Un altre requisit és que estiguin acabats o que, en cas d’estar oberts, es vagin actualitzant de manera més o menys periòdica. Faré cada entrada amb vers uns tres còmics diferents per a no fer-me pesada i a la vegada a atorgar una certa varietat, ja que aquestes entrades no seran tan comunes com les de recensions de mangues. Com a darrer apunt, val a dir que l’ordre és completament aleatori.


Així doncs, heus aquí la meva primera selecció:

1) Una Avaria Múltiple (Una Avería Múltiple, de la Taki): Un còmic de ficció científica que planteja un dilema de manera molt encertada. Està fet amb molt de sentiment. Els personatges principals resulten corprenedors i la història, esquinçadora. Un drama la mar de ben dut. Està acabat, així que no hi ha excuses per a no llegir-lo.



2) Sintaxi (Sintaxis, de la Nereres i la Hanaoka): Una mena de spin off entre Adjectius (Adjectivos, de la Nereres) i Córrer és de Covards (Correr es de Cobardes, de la Hanaoka). Es tracta d’una comèdia romàntica amb uns personatges que resulten d’allò més humans i la mar de propers. El còmic no s’ha configurat d’una manera rígida, sinó que per capítols va variant l’estil de la narrativa, així com la presentació. És molt experimental, en aquest sentit.




3) Els Campaners (Hooky, de la Míriam Bonastre Tur): Història sobre dos germans que són bruixots i es veuen immersos en una gran aventura de manera involuntària. Molta màgia, bons personatges i molts moments graciosos. A més, és l’ idil·li dels lectors de webcòmics: es publica un cop un capítol sencer a la setmana! Per si no fos poc, és a tot color. Com s’ho fa, l’autora?