dilluns, 7 de juny del 2021

I si el Datz Ar’ebal fos l’oncle patern de sang de l’Apollo justice? Encaixo aquesta teoria en el marge que em deixa el cànon

 

(Aquesta entrada pot contenir ESPÒILERS de la franquícia Ace Attorney, en especial pel que fa a la trilogia de l’Apollo.)

Nebot i oncle?


INTRODUCCIÓ

Sempre m’ha semblat que l’Apollo i el Datz tenien una gran similitud en el rostre i la forma en la qual els cabells els l’emmarca. Tant és així que pensava que quan l’Apollo anés a Khura'in, el detindrien (recordem que el Datz és un delinqüent en crida i cerca a aquest país).

Tant és així que em vaig convèncer que el Datz és l’oncle patern de sang de l’Apollo i que en algun moment o altre de l’Spirit of Justice ho revelarien, però no va ser així. Pobret Apollo: o té els parents morts o passen d’ell i li oculten grans veritats.

 

DESENVOLUPAMENT DE LA TEORIA I EL SEU ENCAIX EN EL CÀNON

Aniré fent-ho en base a preguntes i respostes, indicant què és cànon i què és headcanon:

 

Si el Datz és l’oncle patern de l’Apollo, què fa a Khura’in?

Headcanon: Els pares del Datz i el Jove són uns carques acabats. D’aquesta manera, en descobrir que és gay, el van fotre fora de casa.

Headcanon: Així, el Datz va agafar els seus escassos estalvis. Dies més tard, es va reunir d’amagat amb el Jove per acomiadar-se’n. Aquest li va dur (sense que el Datz li ho demanés) diners robats als pares. Van quedar que mantindrien el contacte, com així van fer.

Headcanon: En un cop de cap i amb la idea de començar una nova vida, el Datz va marxar a Khura’in.

 

Amb quina edat el van fer fora?

Headcanon: El 2001. És a dir, l’any que feia els 19 i l’any que el Jove feia els 15.

 

Per què Khura’in?

Headcanon: Perquè el khura’inès és l’única llengua estrangera que coneix i tampoc no hi va pensar gaire.

 

Com és que el Datz sap khura’inès?

Headcanon: Perquè estava estudiant filologia khura’inesa quan el van fotre fora de casa. Era l’any que feia els 19 anys. Per tant, tant podia ser primer (cap a finals de curs) com segon (principis de curs).

Headcanon: El fet d’estudiar aquesta carrera ja va generar una forta mala maror a casa.

He vist que hi ha qui es lamenta que no s’emprés aquest disseny per al Datz, però el motiu n’està claríssim: perquè així no s’hauria assemblat prou a l’Apollo.
 

Per què va decantar-se per la filologia khura’inesa?

Headcanon: No s’hi va decantar. Ell volia estudiar per ser professor d’educació física, així que és la primera opció que va marcar a la selectivitat. Com que estava convençut que aconseguiria plaça, però el forçaven a posar dues opcions més als formularis, com a segona opció va marcar filologia khura’inesa i com a tercera, nanotecnologia, per fer la gràcia. L’única opció per a la qual va aconseguir nota suficient va ser filologia khura’inesa. Ell volia fer repesca l’any següent, però llurs pares no li ho van permetre (tot i que no els fes gaire il·lusió aquesta carrera, van pensar que millor aquesta que no pas cap).

Què és el primer que va fer el Datz a Khura’in?

Headcanon: Com a immigrant en situació administrativa irregular, ben poca cosa pot fer...

Cànon: ...en un país tan xenòfob i racista i amb unes lleis d’estrangeria tan rígides. Malgrat que hi hagi immigrants (com el Pees'lubn Andistan’dhin o el Gaspen Payne) que hagin aconseguit fer-s’hi un lloc, són excepcions, més que res.

Headcanon: Així que el primer que va fer va sers aconseguir un passaport fals amb part dels diners que havia dut dels Estats Units.

Headcanon: El dòlar estadunidenc és una moneda molt més forta que el dahma khura’inès.

Cànon: D’acord amb el que sabem del Rheel Neh'mu, és factible procurar-se una identitat falsa a Khura’in durant anys i que no et descobreixin.

Headcanon: Tot i que el seu cas és diferent del cas del Rheel Neh'mu (que no deixa de ser un espia del govern), el Datz aconsegueix fer-se un passaport khura’inès fals.

 

Per què va canviar de nom?

Headcanon: Per fer veure que té un llinatge khura’inès de diverses generacions. De res li serveix el passaport khura’inès si conserva el seu nom d’origen. I total, tenint en compte que els seus pares el van fotre fora de casa, tampoc li té un especial afecte.

 

Quin és nom de naixement del Datz, llavors?

Headcanon: Seguint la tònica de la mitologia grega, si el Jove és el pare de l’Apollo, el Neptune és el germà del Jove. Per tant, el nom de naixement del Datz és “Neptune Justice”.

 

 

D’entre el Datz i el Jove, qui és el germà gran i qui el germà petit?

Cànon: D’acord amb la wiki en anglès més coneguda de l’Ace Attorney, el Datz és del 1982, però no es té constància de l’any de naixement del Jove. Sí del de la Thalassa: el 1986.

Headcanon: Com que no tinc més dades, diré que el Jove va néixer el mateix any que la Thalassa. És a dir, el 1986. Per tant, el Datz és el germà gran i el Jove, el petit. A més, així també m’encaixa que el Jove no pogués evitar que els pares fessin fora el seu germà, en no tenir cap tipus de poder, ni per edat ni per ingressos.

 

Què va fer el Datz després daconseguir el passaport khura’inès? Com es guanya la vida?

Headcanon: Per molt que el dòlar estadunidenc valgui a Khura’in, en aconseguir el passaport de Khura’in, es va quedar pràcticament sense ni un ral, així que va buscar feina. Com que estava (i està) en bona forma, el van contractar per a feines pesades (sobretot, a l’obra).

 

Com va conèixer el Datz al Dhurke?

Cànon: El Datz va conèixer al Dhurke mentre aquest era encara un advocat de renom...

Headcanon: ...de fet, el va conèixer perquè el va defensar en un judici on el van acusar d’homicidi per negligència a l’obra, però el Dhurke va acabar demostrant que l’únic responsable de la mort era el cap, per no voler-se gastar prou diners en materials segurs. Arran d’això, es van fer amics.

 

Per què el Datz no “funda una família”?

Headcanon: Per què està enamoradíssim del Dhurke...

Cànon: ...però el Dhurke només té pensaments romàntics vers l’Amara.

Headcanon: De fet, el Datz ja considera que la seva “família fundada” la conformen el Dhurke, el Nahyuta i l’Apollo.


Però i llavors per què no és a la foto amb el Dhurke, el Nahyuta i l’Apollo?

Headcanon: A vere... qui et penses que va fer la foto? El Datz, és clar!




Com és que el Jove i la Thalassa van a Khura’in?

Headcanon: Doncs està claríssim: per presentar-li l’Apollo al Datz! Tot encaixa.

 

Llavors és el Datz qui li presenta el Dhurke al Jove?

Headcanon: Justa la fusta!

 

Quina és la relació del Jove amb els seus pares?

Cànon: El Jove és músic.

Cànon: Quan la Thalassa té 40 anys, l’Apollo en té 22, així que tenen una diferència d’edat de 18 anys. Per tant, podem assumir que la Thalassa es va quedar en estat amb 17 anys.

Cànon: A l’AA4, se’ns informa que el Jove va morir a l’any de casar-se. A l’AA6, se’ns informa que el Jove es va morir quan l’Apollo tenia un any. Per tant, el Jove i la Thalassa es van casar poc abans o poc després que l’Apollo nasqués.

Headcanon: La relació del Jove amb els seus pares va quedar molt tocada quan els va robar diners per donar-los al Datz perquè pogués sobreviure en haver-se quedat sense llar.

Headcanon: El Jove va haver de lluitar per poder-se dedicar al seu somni de ser músic. Tant és així que tocava, estudiava solfeig i cantava d’amagat. Els pares del Jove no veuen gens bé aquesta professió.

Headcanon: Per si això no fos poc, els pares del Jove van considerar una molt mala influència que sortís amb una noia del món de la faràndula.

Headcanon: Per postres, quan tenia 17 anys, la seva xicota (de també 17 anys) es va quedar embarassada. Sense estar casats (amb aquestes edats, obvi). Els pares van considerar que allò era pecat i el van fer fora de casa. Així és com els senyors Justice es van quedar sense fills.

 

Per què el Datz no li diu a l’Apollo que és el seu oncle patern i “permet” que, en el seu lloc, l’adopti el Dhurke?

Headcanon: Perquè vol allunyar-lo en la mesura del possible dels seus avis, que són molt mala gent i no li faran cap bé. Només permet que hi reprenguin contacte quan...

Cànon: ...per motius de seguretat, l’envien als Estats Units, en veure que Khura’in cada cop era un país més inestable i aprofitant que l’Apollo tenia la nacionalitat estatunidenca. En aquells moments...

Headcanon: ...al Datz no li sembla gaire adequat revelar-li que en realitat ell és el seu oncle de sang. I els avis de l’Apollo no seran qui li parlin del Datz a l’Apollo. De fet, en el seu moment en van llençar totes les fotos del Datz i les del Jove.

 

Llavors l’Apollo a Estats Units viu amb els avis paterns? No té a ningú més?

Cànon: Durant l’AA4, sabem que el pare de l’Apollo és mort. A lAA5, l’Apollo li diu al Clay que no té mare, però no s’especifica res més. Sabem que ell no sap que és fill biològic de la Thalassa i la família de la Thalassa no sap que continua viu, així que no és possible que visqués amb la seva família materna.

Headcanon: Així que sí: vivia amb els seus avis paterns. El Datz i el Dhurke s’hi van posar en contacte i els van convèncer sense haver-s’hi d’esforçar gaire.

Headcanon: Òbviament, si els Justice ja van fer fora de casa el propi fill, el contacte entre els Gramarye i els Justice es fa del tot impossible. Ni tan sols intenten posar-se en contacte amb els Gramarye quan l’Apollo torna als Estats Units.

Cànon: Com que a l’adolescència l’Apollo desperta una gran passió pel dret com a conseqüència de la seva gran admiració pel Phoenix...

Headcanon: ...els seus avis l’encoratgen en aquesta vocació perquè la consideren digna i, tot i que hi ha moltes coses en les quals no acaben d’encaixar, en general té una millor relació amb els seus avis de la que la van tenir el Jove o el Datz.

 

Com va poder anar el Datz a Estats Units a trobar-hi l’Archie Buff?

Headcanon: Perquè conserva el passaport d’Estats Units on consta la seva identitat de naixement i on no se’l relaciona amb la seva identitat de revolucionari.


I fins aquí el desenvolupament de la teoria. Que potser és forçat? Sí, però més forçat em sembla que se’t “mori” la filla/muller i que el seu “cadàver” es teletransporti a l’estranger i ningú no s’adoni de res. Que impossible que surti al cànon perquè als creadors els agraden massa els diners dels homòfobs? També.



CRONOLOGIA FAMILIAR DEL DATZ I L’APOLLO

1951-1952: Neix el Magnifi. (Cànon)

1979: Neix el Shadi. (Cànon)

1982: Neix el Datz. (Cànon)

1983: Neix el Dhurke. (Cànon)

1986: Neix la Thalassa. (Cànon)

1986: Neix el Jove. (Headcanon)

1992-3: Neix el Phoenix. (Cànon)

2001: Els Justice fan fora de casa llur fill Datz i aquest marxa a Khura’in. (Headcanon)

2002: Neix el Nahyuta. (Headcanon)

2002: El Datz coneix el Dhurke. (Headcanon)

2003 (principis): Els Justice fan fora de casa llur fill Jove. (Headcanon)

2003: Neix el Clay. (Cànon)

2003 (finals): Neix l’Apollo. (Cànon)

2004-2005: El Jove i la Thalassa es casen. (Cànon)

2005 (en algun moment abans del 14 de juny): El Jove i la Thalassa van a Khura’in amb l’Apollo. El Jove mor, la Thalassa torna als Estats Units i l’Apollo es queda a Khura’in, adoptat pel Dhurke. (Cànon)

14 de juny de 2005: Entra en vigor la Llei de la culpabilitat de la defensa. (Cànon)

2005 (en algun moment després del 14 de juny): Neix el moviment revolucionari a Khura’in. (Cànon)

2010-2011: Neix la Trucy. (Cànon)

2012-2013: L’Apollo se’n torna als Estats Units. (Cànon)

2015: L’Apollo i el Clay es coneixen. (Cànon)

2015-2016: La Thalassa aparentment mor en un accident. (Cànon)

2019 (amb anterioritat al 19 d’abril): El Magnifi mor. (Cànon)

19 d’abril de 2019: El Shadi desapareix i la Trucy es queda sense familiars que se’n puguin fer càrrec. (Cànon)

3 de maig de 2019: El Phoenix adopta la Trucy. (Cànon)

20 d’abril de 2026: L’Apollo i la Trucy es coneixen. Ignoren que són germans de sang. (Cànon)

15 de juny de 2026: L’Apollo comença a treballar per al Phoenix. (Cànon)

7 de juliol de 2026: L’Apollo i la Trucy es retroben amb la Thalassa, però cap dels tres no sap els vincles de sang que comparteixen. (Cànon)

15 de desembre de 2027: Mor el Clay Terran.

2028: Esdeveniments de Spirit of Justice. L’Apollo i la Trucy segueixen sense saber que són germans. (Cànon)