dimecres, 13 de setembre del 2017

Tot el que ignoro, tot el que desconec




Títol original: Watashi no Muchi na Watashi no Michi  (私の無知なわたしの未知)
Autora: Moto Momono
Revista: Hatsu Kiss
Editorial: Kodansha
Anys: 2014-2016
Demografia japonesa: Josei
Gèneres: Romanç, drama, misteri
Nombre de volums: 2
Edicions fora del Japó: Alemanya (Der Zauber einer mir unbekannten Welt)

Bàsicament, m’he posat amb aquest manga perquè és l’únic yuri en alemany al qual he tingut a mà a part de l’infame Cítric (Citrus, Saburōta), obra que ja es publica a Espanya. Que, per cert, les dues obres van a joc.

Aquest yuri fot pena. Primer, ja surt un amic de la infància amb segones intencions que ocupa massa pàgines. Segon, el romanç té cosetes tòxiques. Tercer, l’element de misteri/drama fa venir arcades. I més amb la resolució que se li dóna.

La narració està bé sense ser cap meravella.

El dibuix és fluixet... i els personatges semblen tots més joves del que són. Les protagonistes, oficinistes, semblen adolescents. La mare de la protagonista sembla que sigui una dona de 25 anys amb una arruga sota l’ull.

El típic senyor que es creu amb dret de disposar com vulgui del temps de les dones que l’envolten... només per existir. I a sobre la trama el compadeix i li dóna un fotimer de pàgines.

El títol original fa un joc de paraules molt maco. Deu ser l’únic bo d’aquest manga i no estic per trencar-me el cap amb aquesta cosa.

L’edició alemanya no té sobrecobertes. Al final de cada volum, hi ha anunciats altres yuris de la mateixa editorial i després, alguns shōjos. Tokyopop posa els shōjos de romanç noia-noi i els yuris a la mateixa col·lecció, la qual cosa em sembla una grandíssima decisió.

Ho recomano? No. No malgastis la teva vida amb aquesta porqueria. Moltes coses tòxiques, un amic de la infància pesadíssim i idealització d’una relació vomitiva.

Nota global: 2’5/10