dilluns, 27 d’octubre del 2014

Fanzines amb bona pinta del XX Saló del Manga


Cada any són diversos els fanziners que llancen les seves novetats pel Saló del Manga, tot i que aquesta tendència es va reduint paulatinament en favor de la Japan Expo (a les afores de París). Com pot ser possible?!

*Aquesta és una entrada merament consumista. Per a informació sobre els autors espanyols que assistiran al Saló, siguin de fanzines i/o de publicacions professionals, us remeto a Morphallaxis.*

Bé, el cas és que faré aquí una recopilació de tots els fanzines que tenen bona pinta, en sigui compradora potencial o no, disponibles durant el Saló del Manga. Una gota de publicitat en el gran oceà d’internet. Espero que els serveixi d’una manera o altra.

Cyclic Redundancy [illa de fanzines]

Cercle format per cinc noies amb molt bona mà per al dibuix. Reben encàrrecs de diferents països. Aquí han participat en la publicació professional Olympics. A més, han posat a la venda molts fanzines i han col·laborat en molts d'altres. Menció especial als dos artbooks Kuro-e, gestionats per aquest grup i amb il·lustracions de desenes de persones.

Fanzines que tindran al Saló:


Daily Ai: Una història de la mà de l’Aiwa, de la qual vaig tenir l’oportunitat de catar Primer Amor (Hatsukoi), un petit còmic mut que va rebre una menció d’honor en un concurs organitzat entre Pixiv i Kodansha. Seré clara: el preu fa mal. Val realment la pena? No ho sé, no l’he llegit. Però és molt probable que la història tingui un nivell alt. M’agrada recolzar els bons autors amb petits actes i no només amb xerrameca. A la web el tenen per 7'25 dòlars, així que imagino que rondarà els 6'5 €. Edició: resulta que finalment són 5 €. Ara ja no em sembla tan car. Contingut: 20 pàgines de còmic + 6 pàgines d’extres.




Fume de Carozo [itinerant, pregunteu per ells a l'illa de fanzines, només dissabte i diumenge]

Agrupació fanzinera creada per quatre gallecs. De bones a primeres no vaig voler comprar-los el seu primer Sacoponcho, però després, en veure'n la ressenció a Morphallaxis me'n vaig penedir moltíssim. Així que quan va tornar a repetir-se l'oportunitat, no ho vaig dubtar. Absolutament meravellós. Enguany la novetat n'és el segon número. En desconec el preu exacte. El primer em va sortir per 3 € si no recordo malament, així que serà un preu similar, imagino. Bé, he pogut veure finalment que el preu d'aquest nou número és de 4 €.


Life in a Glasscase [ediciones Tomodomo; expositor 8]

Grup fanziner que originalment editava el fanzine yaoi del mateix nom de manera anual. Més tard va passar a fer també fanzines temàtics (Assassin's Creed, Doctor Who...) i va succedir el fanzine The Yuri Project amb la publicació de Lis en Fleur.

Fanzines que tindran al Saló:

A Sight You’ve Never Seen Before: fanzine temàtic sobre Free! a tot color. Conté ni més ni menys que 188 pàgines. Està prou bé de preu, crec jo.
Preu: 7 €

Life in a Glasscase #8: nova entrega d’aquest fanzine yaoi. Inclou un nou capítol de Jose y el encargado a més de 9 altres còmics originals i un parell d’homenatges. En total, són 180 pàgines.
Preu: 4 €

Lis en Fleur #2, #3 i #4: únic fanzine yuri de publicació anual. El nou número contè la reincorporació de la Taki i l’Alba Filella, així com el debut de la Hanaoka i la Xulia Vicente, entre altres autors. Aquests quatre noms/pseudònims són garantia de qualitat. Són 124 pàgines.
Preu: 3 € (segon i tercer número, de 84 pàgines cadascun) i 3’5 € (el quart).


Project 81 [illa de fanzines]

Aquest fanzine funciona gairebé com una revista japonesa. Gruixudet, amb una relació preu-pàgines bastant bona i va recopilant algunes de les seves històries en volums conforme van acumulant-se prous pàgines. Enguany en sortirà el novè volum. Els volums anteriors valien 4 € així que és d’esperar que aquest també.


Revista Inari [illa de fanzines]

Revista internàutica sobre dibuixants. Un dels seus objectius principals és recolzar els artistes de còmic que encara no tenen una posició consolidada.

Fanzines que tindran al Saló:

Imaginoterapia: magnífica proposta per part d’aquest grup. Tot i que els artbooks autoeditats no són gaires, de tant en tant n’apareixen. Aquest té el valor afegit que és solidari. Amb ell no s’ajuda econòmicament a cap dels seus autors, que han fet llurs col·laboracions especialment per a aquest llibre, sinó a nens que els toca passar per quimioteràpia. En total hi han participat 41 artistes. Les característiques de l'artbook són: A4, 68 pàgines a color, rústica en tapa tova i pàgines cosides en comptes d'encolades directament.
Preu: 20 €


 
El Vosque [illa de fanzines]

Tot i no haver-li donat l’oportunitat, he de dir que té molt bona pinta i els autors, molta constància. Aquest Saló sortirà la cinquena entrega d’aquest fanzine, que pràcticament podria passar per una publicació professional. És de suposar que, com els números anteriors, valgui 5 €.





Altres [???]

Gràcies a blogs de notícies i tal, m'he pogut assabentar ja després de la publicació de l'entrada de l'existència d'altres fanzines que tenen pinta de ser prou bons. No refaré l'entrada per ells, però tampoc faré com si no n'hagués conegut l'existència. Són els que segueixen: Cloack and Sword (fantasia èpica yaoi, 7 €), Las Crónicas de Matilda (policíac, 3 €), Fanbook Time (temàtic d'Adventure Time, 3'9 €), Fuji #1 (mena de paròdia de les antigues revistes físiques sobre manganime, 3'5 €), Mekaku City Actors Fanzine (3 €), Pandora's Box: Disney Special (4 €) i ¡Qué Puñetas! (sobre fanziners, 3 €).


Missatge final

Fanziners del món! Poseu-nos les coses fàcils! Que n’hi ha alguns que s’anuncien la mar de bé, però d’altres que no tens ni idea de què duran cada any. Dediqueu-li una mica de temps a la publicitat, que és molt trist buscar expressament informació a la vostra pròpia pàgina web i no trobar-la o trobar-la dispersa. Només amb això, ja guanyareu molt. Si a més us anuncieu a les xarxes socials, augmentareu exponencialment les vostres oportunitats. I faciliteu les portades de les vostres publicacions, que així la gent ja les tindrà en ment.