dimarts, 21 d’octubre del 2014

Les firmes de Norma i Ivrea d'autors japonesos per al Saló del Manga…


… no diré que estiguin mal organitzades, però sí anunciades amb massa poc temps com perquè la gent s'ho pugui muntar bé.

Ho sento si discrimino en aquesta entrada els autors espanyols (menció especial al Ken Niimura, el qual és també japonès). La demanda és la demanda. Ja procuraré paliar la meva falta en entrades següents.

El dilluns de la setmana passada, van sortir les normes per a les de Norma (ha ha ha, quin humor) i ahir van quedar tancades les participacions per als sortejos. Aquest divendres, a menys d’una setmana perquè comenci el Saló, s’anunciaran els “afortunats”. Ho poso entre cometes perquè seran forçats a comprar material del mangaka en qüestió al Saló. Tant se val que disposin de tota la seva bibliografia publicada a Espanya. El cas de l'Obata és especialment abusiu: per què treure novetats especials quan reeditant material existent el procés surt molt més barat? El tema de la làmina també resulta excessiu, però això ja no sé fins a quin punt és culpa de l'autor.


Pel que fa a Ivrea, la cosa encara va a pitjor. Si més no, per ara. M’estava esperant al seu anunci per a redactar l’entrada, però és que llavors se me’n va el ritme de publicació a pastar fang. Tot just ahir van publicar l’horari de firmes... i segons anuncien, DEMÀ diran què cal fer per a aconseguir una firma. Firma que, si l’autor no és dels ràpids, ben poca gent aconseguirà, perquè només firmarà el divendres per la tarda.

No ho sé, em fa la impressió que tant una editorial com l’altra es comporten com els buròcrates: sembla que considerin que la gent no tingui res més a fer. Hi haurà algunes persones que potser sí, però són minoria. De tota la gent que conec que anirà al Saló, només hi ha un nini la família del qual a la vegada estigui sana. Hi anirà els quatre dies. La resta té responsabilitats i càrregues, ja siguin laborals, d’estudis o familiars.

No tot és dolent, però. Val a dir que els tres aclamats autors faran com a mínim una trobada amb els fans, la qual cosa és d’agrair. Per a acabar-ho de rematar, ja només caldria que ho gravessin en un vídeo amb alta qualitat, tal i com ja vaig proposar fa unes entrades.

__________________________________

Actualització de dijous 23 d'octubre: ara que ja se saben les regles d'Ivrea, he de dir que em sembla excessiu. No em malinterpreteu. Em sembla quelcom molt més just això de la foto amb diversos còmics editats per Ivrea de l'Inoue (d'alguna manera demostres que n'ets un seguidor i, en la majoria dels casos, de fa temps) que els sortejos. A més, t'hi escarrasses. Qui no vulgui de debò la firma ja ni s'esforçarà i deixarà lloc als autèntics fans. I no em vingueu amb la crisi, la manca de pressupost i coses d'aquestes. Si estàs llegint aquesta entrada, probablement has tingut els mitjans suficients com per a comprar-te ni que sigui dos volums de l'autor. I més en tots aquests anys que fa que es porta publicant a Espanya. Recordeu que, a més del volum de la col·lecció, es valora l'enginy. El que em molesta són les dues pegues que li trobo a aquest sistema. D'una banda, mostra molt poca professionalitat per part d'Ivrea no dir què faran amb les fotografies. D'altra banda, resulta molt lleig que quan ja has dedicat temps i esforç en demostrar que els has comprat X volums (només de l'Inoue), te'n facin adquirir un altre, encara que no sigui de l'Inoue.