diumenge, 13 de setembre de 2015

Predicció de llicències de cara al XXI Saló del Manga


Sacosta el Saló, saproxima l’allau de queixes infructuoses contra Ficòmic i s’apropa el moment de l’any en què més llicències de manga són revelades de cop.

Nota: quan poso “Editorial/s possible/s” em refereixo a les que jo veig més probable que ho duguin, però no té per què voler dir que peti qui peti ha de ser una de les que digui que porti el manga en qüestió.

Renota: Sí, és bastant factible que em deixi una quantitat ingent de títols. 

Sense més preàmbuls, heus aquí la llista d’alguns mangues que crec que tenen possibilitats:


1) Mangues inèdits a Espanya (el plat fort de tots els salons, però no l’únic):

 • Bèsties Parasitàries (Kiseiju, altrament coneguda com Parasyte, Hitoshi Iwaaki): havia perdut totes les esperances amb aquest manga (massa “vell” i desconegut per aquí), però entre els live actions i l’anime hi ha hagut molta gent que s’hi ha interessat de nou. Ara o mai. Editorial/s possible/s: Norma o Planeta. Actualització a 31 doctubre: Llicenciada per Planeta.
 • Chitose etc. (Wataru Yoshizumi): és de la Yoshizumi i sembla que Planeta només es decideix a dur mangues femenins que hagin sortir de la mà d’aquesta autora. Millor això que res. Editorial/s possible/s: Planeta. 
 • Cítric (Citrus, Saburōta): un manga amb molta popularitat i que es demana amb molta insistència. Editorial/s possible/s: Ivrea. 
 • L’Escola-Presó (Kangoku Gakuen, Akira Hiramoto): entre que cada cop se’n parla més, el fanservice i la sèrie anunciada, crec té un elevat potencial comercial.  Editorial/s possible/s: Planeta. Hauria dit també MW, però és massa llarga.
 • Estel Fugaç a Plena Llum del Dia (Hirunaka no Ryuusei, Mika Yamamori): va acabar fa relativament poc, no és excessivament llarg i resulta prou popular. Editorial/s possible/s: Ivrea
 •  Gàngsters (Gangsta, Kohske): entre que ja fa anys que és
  I per tota la pesca
  conegut i apreciat entre un sector refinat del manga i el seu recent anime, té alguns números d’arribar-nos. Editorial/s possible/s: ECC o MW.
 • La Meva Història!! (Ore Monogatari!!, Kazune Kawahara i Aruko): un dels mangues de moda, amb un públic d’allò més diversificat i encara no ens ha arribat. Vaaaa! Que la tirada de l’anime no durarà eteranment!  Editorial/s possible/s:  Norma o Ivrea. Actualització a 31 doctubre: Llicenciada per Ivrea.
 • L’Home d’un Cop de Puny (One Punch Man, ONE i Yusuke Murata): entre que és un manga la mar de popular i ara se n’ha anunciat l’anime, crec que caurà. Editorial/s possible/s: Norma o Planeta. Actualització a 31 doctubre: Llicenciada per Ivrea. No mesperava pas que fos aquesta, l’editorial!
 • I per tota la pesca (Kakukaku Shikajika, Akiko Higashimura): no és gens proporcionat que d’entre tots els mangues premiats amb el guardó Taishō, s’hagin llicenciat a Espanya gairebé tots els pertanyents a demografies masculines i cap a demografies femenines. És hora d’acabar amb això. Aquest còmic és boníssim i la mar de rodó, així com d’allò més intimista.  Editorial/s possible/s: Norma.
 • La Llegenda de la Princesa Sakura (Sakura Hime Kaden, Arina Tanemura): se’m fa molt estrany que faci tant de temps que no es publica res de nou de la Tanemura per aquí. Tenia un públic fort, aquesta autora. Ha desaparegut o bé les editorials se n’han oblidat? Aprofitant que va acabar-se fa relativament poc i que és un dels seus mangues més populars de l’actualitat, m’he decantat per aquest. Editorial/s possible/s:  Norma o Planeta.
La Princesa Blancaneus de Cabells Vermells.
 • Nozaki-kun: Revista Mensual de Shōjo (Gekkan Shōjo Nozaki-kun): arrel del seu anime (i dels memes amb Pokémon), s’ha fet un lloc prou rellevant entre el fandom. Editorial/s possible/s: Ivrea.
 • La Princesa Blancaneus de Cabells Vermells (Akagami no Shirayukihime, Sorata Akizuki): realment, dubto que ens arribi ara, però amb l’excusa de l’anime doncs l’hi poso. He començat a llegir-lo i està prou bé. Sobretot pel tema vocacional de la protagonista. Editorial/s possible/s: Ivrea.
 • Sóc en Sakamoto, em cridàveu? (Sakamoto desu ga?, Nami Sano): una obra que ja pràcticament des del principi s’ha venut una barbaritat. És de caire humorístic, a més, i trobo que aquí manca aquesta mena d’històries. Editorial/s possible/s: Tomodomo o MW.
 • Trastorns (Sakuran, Moyoco Anno): recentment, s’han llicenciat dos mangues sobre dames de companyia japoneses. Amb aquest sobtat interès per aquesta temàtica, no seria tant d’estranyar que per fi ens arribés aquesta obra. Editorial/s possible/s: Norma o Tomodomo.


2) Derivats (perquè els fans sempre voldran més de la història que tant els ha captivat):

Dedicació envers l'Estimat.
 • Dedicació envers l’Estimat (Occupation to Beloved) i En Sora i en Hara (Sora to hara), ambdós de l’Asumiko Nakamura: no és cap secret que Tomodomo vol publicar tot el material existent de la sèrie En la Misma Clase. Editorial/s possible/s: Tomodomo. Actualització a 29 doctubre: Llicenciada En Sora i en Hara per Tomodomo.
 • Història Paral·lela de Naruto (Naruto Gaiden, Masashi Kishimoto): tot i titular-se així diria que és una seqüel·la del manga original. Naruto encara ven bé i crec que aquesta obra és un must per a una editorial a la qual li encanta explotar franquícies potents. Editorial/s possible/s: Planeta.
 • Magi: l’Aventura d’en Simbad (Magi: Sinbad no Boken): no sé com funciona Magi a Espanya, però tinc entès que el primer volum va vendre enormement bé. Editorial/s possible/s: Planeta.
 • Ghouls de Tòquio: Re (Tokyo Ghoul: Re, Sui Ishida): Tenint en compte que el manga original és l’èxit del moment, és lògic que aquest acabi caient. Editorial/s possible/s:  Norma. Actualització a 16 d’octubre: Norma anuncia l’enèssima llicència forta abans del Saló.
 • En general: alguna cosa de Bola de Drac (Dragon Ball, Akira Toriyama). I potser Una Peça (One Piece, Eichiro Oda) i tot. Editorial/s Possible/s:  Planeta. Actualització a 31 doctubre: Planeta durà material extra dUna Peça (i de Naruto).


3) Reedicions de material ja editat (perquè tot i haver-se editat amb anterioritat, segueix havent-hi demanda):

  Sakura, la Caçadora de Cartes.
 • Buda (Osamu Tezuka): ja aniria tocant una reedició d’un dels mangues més aclamats d’en Tezuka. Editorial/s possible/s: Planeta, ECC, Astiberri...
 • Espirals (Uzumaki, Junji Ito): fa anys i panys que toca que aquest manga sigui reeditat aquí en la seva edició integral. Planeta va deixar passar el tren i ara que ECC ha recuperat l’Ito amb força dubto que en deixi escapar l’obra més famosa. Editorial/s possible/s: ECC.
 • Nens del segle XX (20th Century Boys, Naoki Urasawa): a Planeta se li acaben les obres d’Urasawa que li venen bé. Això cal arreglar-ho amb una edició cara d’aquest manga. Editorial/s possible/s: Planeta.
 • Sakura, la Caçadora de Cartes (Card Captor Sakura, CLAMP): un dels mangues més estimats de tots els temps. Porta la tira descatalogat, de segona mà es ven a preus desorbitats i recentment s’ha reeditat al Japó. Si no s’anuncia ara, serà l’any vinent. Editorial/s possible/s: Norma o Planeta.


4) Recuperacions (perquè l’esperança és l’últim que es perd):
  El Joc Misteriòs - La Llegenda de Genbu
 • Comunicant-me amb Tu (Kimi ni Todoke o, com el coneixem per aquí, Llegando a Ti, Karuho Shiina): un dels mangues més venuts en els darrers anys i aquí es menja els mocs. Per què Planeta no pot incloure’l en les promocions de 2 € el primer volum i així generar nous lectors?  És un misteri. I una llàstima. Actualització a 31 doctubre: En estudi.
 • El Joc Misteriòs - La Llegenda de Genbu (Fushigi Yūgi - Genbu Kaiden, Yuu Watase): va quedar-se a UN sol volum d’acabar. I no perquè no fos estimat, sinó per la lentitud de la seva publicació al Japó i per la desaparició d’EDT. Algú que vulgui editar-ne el darrer volum?
 •  Rabiós (Berserk, Kentaro Miura): un dels èxits més rotunds de vendes per aquí. I així és com Berserk serà el manga amb més edicions incompletes a Espanya. El veig amb Planeta o Norma.
 • Sidooh (Tsutomu Takahashi): un dels grans enigmes de no-vendes. Gran manga de samurais desconegut per molts. Serà per les portades? El títol? Si una nova editorial l’adoptés, li canviaria la sort?

5) Miscelània:

 • Inio Asano: està de moda i vindrà al Saló. Trobo que és bastant probable que d’alguna cosa seva se n’anunciï la llicència. Actualització a 25 de setembre: Norma s’ha avancat al Saló i n’ha fet pública la llicència del manga de títol l’acortament del qual és quequejat. Nhi haurà més? Actualització a 31 doctubre: Una altra llicència d’Asano.
 • Gats: Aquests felins arrasen entre les diferents editorials. Tant Ivrea com MW, que encara no han dut cap manga de gats, són bones candidates. Actualització a 31 doctubre: Planeta anuncia un spin off d’un dels seus mangues.

Actualització a 31 doctubre: Encertades: 8/31 ----> 25’81 %