divendres, 13 d’octubre del 2017

ESPECIAL: Autores de manga de terror 2/3 – Obres publicades a Espanya



Ja vaig parlar de què anava tot això aquí. Ara toca anar al gra:

La condesa negra / La condesa de negro (Riyoko Ikeda)

Sinopsi: L’Oscar i els seus amics visiten una de les seves germanes. Allà s’assabenten d’una temible notícia: moltes adolescents del poble estan desapareixent sense deixar rastre. Hi ha rumors que diuen que es tracta d’un vampir. Mentrestant, una veïna s’obsessiona amb la Rosalie, l’Oscar i la resta de dones boniques amb qui es topa. 

Opinió: Una obra que adapta el personatge de l’Elisabeth Bathory a l’univers de La Rosa de Versalles! De manera molt sàfica i amb una Rosalie enamoradíssima de l’Oscar. 

On el puc trobar? A Espanya s’ha editat en tres ocasions: al volum 5 de l’edició d’Azake de La Rosa de Versalles, al 10 de l’edició d’ECC de La Rosa de Versalles i al 13 de La Ventana de Orfeo, respectivament. L’única edició disponible en botigues és la de La Rosa de Versalles d’ECC. D’altra banda, a les biblioteques de la província de Barcelona hi ha moltes més facilitats per aconseguir La Rosa de Versalles #5 d’Azake que La Ventana de Orfeo #13.


La Diana risueña (Rumiko Takahashi)

Sinopsi: Els pares de l’Azusa i el Yuzuru els prometen quan aquests són encara criatures. Ells hi estan d’acord, però aquesta posició es mantindrà quan hagin assolit l’adolescència?

Opinió: Una història especialment cruel, tenint en compte d’on prové. Ràpida i senzilleta de llegir.

On el puc trobar? És el segon comic book dEl Mundo de Rumiko, publicat el 1994. Només es troba de segona mà tenint molta sort, em temo.




La abuela y yo (Rumiko Takahashi)

Sinopsi: Una jove amb dificultats financeres es fa passar per l’hereva d’una gran fortuna. A la seva no-família no li fa gens de gràcia i farà el que sigui per evitar que adquireixi el cobejat llegat. 

Opinió: Una història de terror amb tot l’humor de la Takahashi! Una curiosa combinació. 

On el puc trobar? Es tracta d’una història curta inclosa al volum 1 or W, el qual està descatalogat. Em temo que hauràs de tirar de segona mà o de biblioteca.
 
 
 
 
 
El Espejo (Rumiko Takahashi).
 
Sinopsi: Dos adolescents amb un poder moren assassinats per un delinqüent corrumput pels mals esperits. El temps recula i només ells ho recorden. Amb aquesta segona oportunitat, qui guanyarà?

Opinió: Terror i intriga amb una referència al manga de Na Sazae (Sazae-san, Machiko Hasegawa). Es nota que a la Takahashi li fascinen les històries d’esperits malignes.

On el puc trobar? És una història curta inclosa al volum homònim. En un principi, es pot comprar a qualsevol botiga de còmics.





Muñeca vengativa (Rumiko Takahashi).

Sinopsi: Un mangaka miserable rep un ninot que pot fer servir per llançar malediccions. Com l’emprarà?

Opinió: M’encata que l’autora es mulli i aprofiti per fer una crítica social bastant marcada contra certs individus del seu propi gremi.
 
On el puc trobar? Es tracta d’una història curta inclosa al volum El Espejo. En un principi, es pot comprar a qualsevol botiga de còmics.





Qué flores tan bonitas (Rumiko Takahashi).

Sinopsi: De sobte, la Rikako comença a veure arreu un tipus de flors d’olor nauseabund. Per què la persegueixen aquestes flors? Són imaginacions seves o hi ha algú al darrere?

Opinió: Sí, terror malgrat la portada. A més, trobo que n’és la que fa més por.
 
On el puc trobar? És una història curta inclosa al volum El Espejo. En un principi, es pot comprar a qualsevol botiga de còmics.


 
 

Sueño Perverso i Jaula Perversa (Miku Momono) 

Sinopsi: Dos volums únics on les protagonistes es veuen atrapades en luxoses mansions amb gent que les vol matar. Tal i com indiquen les portades i els títols, porten una mica de picant. 

Opinió: Lectura lleugera que va bé per desconnectar una mica. 

On els puc trobar? A qualsevol botiga de còmics (no sé si per encàrrec, però).




Mátame bajo el árbol de cerezo (Hina Sakurada)


Sinopsi: L’últim missatge que deixa la millor amiga de la protagonista abans de suïcidar-se és un tweet repetint tota l’estona que l’odia. Per què? En quin misteri tenebrós es veurà abocada? 

Opinió: Aquest és un manga que parla d’obsessions i de dubtes. Molt tètric i més tenint en compte el catàleg shōjo d’Ivrea. 

On el puc trobar? A qualsevol botiga de còmics (no sé si per encàrrec, però). A la província de Barcelona, hi ha una biblioteca que el té.



Flores Sangrientas (Hina Sakurada)

Sinopsi: (Encara no he tingut el plaer de llegir-lo.)

Opinió: (Ídem.)

On el puc trobar? A qualsevol botiga de còmics (no sé si per encàrrec, però).
 
 
 




La Casa del Agua (Miho Obana)

Sinopsi: A un xaval se li moren els pares. L’únic parent proper que té és el seu germà, més gran que ell, però fa anys i panys que va desaparèixer en circumstàncies misterioses.

Opinió: Sembla mentida que amb un dibuix tan bufó la autora pugui aconseguir transmetre por. És una història relativament lleugera (tenint en compte el gènere). L’Obana comenta que li hauria agradat fer-la més truculenta, però que aleshores no hauria sigut adequada per a la revista on es va publicar originalment (la Ribon).

On el puc trobar? Diria que aquest volum es troba exhaurit, però és bastant fàcil aconseguir-lo de segona mà. Altrament, de biblioteca. Aquestes són les de la província de Barcelona que el tenen.


Present (Kanako Inuki)

Sinopsi: Una nena que no envelleix que es dedica a fer regals tenebrosos.

Opinió: El punt de partida és molt original. Molt tètric. Llàstima que hi hagi tantíssimes coses que em xerriquen. És una llàstima que MangaLine li fes unes portades tan lletges i fades. Normal que passés desapercebut! 

On el puc trobar? Editat per l’extinta MangaLine. De tota manera, jo el vaig poder comprar de saldo al Saló del Manga de l’any passat, així que potser encara el puguis adquirir sense gaires dificultats. Sinó, pots trobar-lo complet a una biblioteca de la província de Barcelona.


Mujeres en la oscuridad (Kanako Inuki)

Sinopsi: Tres històries de terror protagonitzades per dones d’un mateix bloc de pisos.

Opinió: Totes tres generen una atmosfera de mal rotllo, però la primera és la més original amb diferència.

On el puc trobar? A l’antologia Ángulo Muerto. Es pot adquirir a qualsevol botiga de còmics.





Relatos terroríficos (Kanako Inuki).

Sinopsi: Antologia d’històries curtes de l’autora.
 
Opinió: No he tingut el plaer de llegir-lo.
 
On el puc trobar? A qualsevol botiga de còmics.



Anne Freaks (Yua Kotegawa)

Sinopsi: Un adolescent ha matat la seva mare i ara haurà de carregar amb el tot pes de la llei. 

Opinió: El que fa por és sobretot el plantejament de la història. Resulta un pèl caòtic, però és prou entretingut. 

On el puc trobar? Està descatalogat, així que hauràs de tirar de segona mà o de biblioteca.





Hiki (Nangoku Banana)

Sinopsi: Un grup d’adolescents cerca un tresor al bosc... i es troba una calaixera en bon estat. Però... serà bona idea endur-se-la cap a casa? 

Opinió: La primera autora editada per ECC! Miracle! Resulta curiós el contrast que vaig percebre llegint aquesta obra: normalment, a qui se sexualitza als mangues de terror és a noies. Però aquí és a nois... i es nota sobradament que està fet per una autora de BL. 

On el puc trobar? A qualsevol botiga de còmics (no sé si per encàrrec, però). A la província de Barcelona, algunes biblioteques en disposen.


DARRERA ACTUALITZACIÓ: 17 de juliol de 2022.