divendres, 13 d’octubre de 2017

ESPECIAL: Autores de manga de terror 2/3 – Obres publicades a EspanyaJa vaig parlar de què anava tot això aquí. Ara toca anar al gra:

La condesa negra / La condesa de negro (Riyoko Ikeda)

Sinopsi: L’Oscar i els seus amics visiten una de les seves germanes. Allà s’assabenten d’una temible notícia: moltes adolescents del poble estan desapareixent sense deixar rastre. Hi ha rumors que diuen que es tracta d’un vampir. Mentrestant, una veïna s’obsessiona amb la Rosalie, l’Oscar i la resta de dones boniques amb qui es topa. 

Opinió: Una obra que adapta el personatge de l’Elisabeth Bathory a l’univers de La Rosa de Versalles! I de manera molt, molt sàfica i amb una Rosalie enamoradíssima de l’Oscar. 

On el puc trobar? A Espanya es va editar en dues ocasions: al volum 5 de La Rosa de Versalles i al 13 de La Ventana de Orfeo, respectivament. És millor aquesta darrera edició, ja que és més gran i està sense emmirallar (a més, la traducció del títol resulta molt més encertada). Ara, no sé fins a quin punt sen poden trobar exemplars a les botigues. El que sí que puc dir és que a les biblioteques de la província de Barcelona hi ha moltes més facilitats per aconseguir La Rosa de Versalles #5 que La Ventana de Orfeo #13.


La Diana risueña (Rumiko Takahashi)

Sinopsi: Els pares de l’Azusa i el Yuzuru els prometen quan aquests són encara criatures. Ells hi estan d’acord, però aquesta posició es mantindrà quan hagin assolit l’adolescència?

Opinió: Una història especialment cruel, tenint en compte d’on prové. Ràpida i senzilleta de llegir.

On el puc trobar? És el segon comic book dEl Mundo de Rumiko, publicat el 1994. Només es troba de segona mà tenint molta sort, em temo.
La abuela y yo (Rumiko Takahashi)

Sinopsi: Una jove amb dificultats financeres es fa passar per l’hereva d’una gran fortuna. A la seva no-família no li fa gens de gràcia i farà el que sigui per evitar que adquireixi el cobejat llegat. 

Opinió: Una història de terror amb tot l’humor de la Takahashi! Una curiosa combinació. 

On el puc trobar? Es tracta d’una història curta inclosa al volum 1 or W, el qual està descatalogat. Em temo que hauràs de tirar de segona mà o de biblioteca.The Promised Neverland (Kaiu Shirai i Posuka Demizu)

Aclariment: Desconec el gènere de qui guionitza (Shirai), però qui dibuixa (Demizu) és una dona.

Sinopsi: Diversos nens tenen una vida més o menys feliç a un orfenat juntament a llur “mare”. Però res és el que sembla.

Opinió: Només n’he llegit el primer volum, però renoi! Quin entrant. Posa els pèls de punta. Magnífic.

On el puc trobar? A qualsevol botiga de còmics. A més, n’hi ha anunciat un anime.


Sueño Perverso i Jaula Perversa (Miku Momono) 

Sinopsi: Dos volums únics on les protagonistes es veuen atrapades en luxoses mansions amb gent que les vol matar. Tal i com indiquen les portades i els títols, porten una mica de picant. 

Opinió: Lectura lleugera que va bé per desconnectar una mica. 

On els puc trobar? A qualsevol botiga de còmics (no sé si per encàrrec, però).
Mátame bajo el árbol de cerezo (Hina Sakurada)


Sinopsi: L’últim missatge que deixa la millor amiga de la protagonista abans de suïcidar-se és un tweet repetint tota l’estona que l’odia. Per què? En quin misteri tenebrós es veurà abocada? 

Opinió: Aquest és un manga que parla d’obsessions i de dubtes. Molt tètric i més tenint en compte el catàleg shōjo d’Ivrea. 

On el puc trobar? A qualsevol botiga de còmics (no sé si per encàrrec, però). A la província de Barcelona, hi ha una biblioteca que el té.Flores Sangrientas (Hina Sakurada)

Sinopsi: (Encara no he tingut el plaer de llegir-lo.)

Opinió: (Ídem.)

On el puc trobar? A qualsevol botiga de còmics (no sé si per encàrrec, però).

La Casa del Agua (Miho Obana)

Sinopsi: A un xaval se li moren els pares. L’únic parent proper que té és el seu germà, més gran que ell, però fa anys i panys que va desaparèixer en circumstàncies misterioses.

Opinió: Sembla mentida que amb un dibuix tan bufó la autora pugui aconseguir transmetre por. És una història relativament lleugera (tenint en compte el gènere). L’Obana comenta que li hauria agradat fer-la més truculenta, però que aleshores no hauria sigut adequada per a la revista on es va publicar originalment (la Ribon).

On el puc trobar? Diria que aquest volum es troba exhaurit, però és bastant fàcil aconseguir-lo de segona mà. Altrament, de biblioteca. Aquestes són les de la província de Barcelona que el tenen.


Present (Kanako Inuki)

Sinopsi: Una nena que no envelleix que es dedica a fer regals tenebrosos.

Opinió: El punt de partida és molt original. Molt tètric. Llàstima que hi hagi tantíssimes coses que em xerriquen. És una llàstima que MangaLine li fes unes portades tan lletges i fades. Normal que passés desapercebut! 

On el puc trobar? Editat per l’extinta MangaLine. De tota manera, jo el vaig poder comprar de saldo al Saló del Manga de l’any passat, així que potser encara el puguis adquirir sense gaires dificultats. Sinó, pots trobar-lo complet a una biblioteca de la província de Barcelona.


Mujeres en la oscuridad (Kanako Inuki)

Sinopsi: Tres històries de terror protagonitzades per dones d’un mateix bloc de pisos.

Opinió: Totes tres generen una atmosfera de mal rotllo, però la primera és la més original amb diferència.

On el puc trobar? A l’antologia Ángulo Muerto.
Anne Freaks (Yua Kotegawa)

Sinopsi: Un adolescent ha matat la seva mare i ara haurà de carregar amb el tot pes de la llei. 

Opinió: El que fa por és sobretot el plantejament de la història. Resulta un pèl caòtic, però és prou entretingut. 

On el puc trobar? Està descatalogat, així que hauràs de tirar de segona mà o de biblioteca.

Hiki (Nangoku Banana)

Sinopsi: Un grup d’adolescents cerca un tresor al bosc... i es troba una calaixera en bon estat. Però... serà bona idea endur-se-la cap a casa? 

Opinió: La primera autora editada per ECC! Miracle! Resulta curiós el contrast que vaig percebre llegint aquesta obra: normalment, a qui se sexualitza als mangues de terror és a noies. Però aquí és a nois... i es nota sobradament que està fet per una autora de BL. 

On el puc trobar? A qualsevol botiga de còmics (no sé si per encàrrec, però). A la província de Barcelona, algunes biblioteques en disposen.


DARRERA ACTUALITZACIÓ: 18 d’agost de 2.018.