dissabte, 22 d’octubre del 2016

Predicció de llicències del XXII Saló del Manga

El Saló comença en una setmana, el moment de l’any en què més llicències de manga són revelades de cop. Enguany, he afusellat lentrada de l’any passat i he posat encara més títols un pèl improvables amb la idea de visibilitzar-los. Si els mitjans "seriosos" ("generals" i molt virils) ho fan constantment, no veig per què jo al meu impopular bloc no hauria de fer-ho; ni que sigui per compensar una micona llurs biaixos.

Nota: quan poso “Editorial/s possible/s” em refereixo a les que jo veig més probable que ho duguin, però no té per què voler dir que peti qui peti ha de ser una de les que digui que porti el manga en qüestió.
Renota: Sí, és bastant factible que em deixi una quantitat ingent de títols.
 
Sense més preàmbuls, heus aquí la llista d’alguns mangues que crec que tenen possibilitats:

1) Mangues inèdits a Espanya (el plat fort de tots els salons, però no l’únic):
  • Cesare (Cesare, Fuyumi Sōryō): manga històric exquisidament dibuixat, excel·lentment guionitzat, profundament documentat i ambientat a Europa en general i Itàlia en particular. Què fa que no ens arriba? Ah, sí, que està fet per una dona. Tot encaixa. Per exemple, Vinland Saga, d’autoria masculina, és bastant inferior i mira, aquí el tenim. Editorial/s possible/s: Norma, Planeta o MW.
    Encantat de conèixer-te, Senyora Deessa
  • Diari d’una Ciutat Costanera (Umimachi Diary, Akimi Yoshida): Si ens n’ha arribat el life action, amb una mica de sort també podria acabar caient aquest deliciós manga. Editorial/s possible/s: ECC, MW o Norma.
  • El Diari de Gossos del Junji Itō (Junji Itō's Dog Diary, Junji Itō): amb tants mangues de gats, en falten de gossos... i aquest faria joc amb el dels gats del mateix autor, publicat per aquí ara fa un any. Editorial/s possible/s: Tomodomo o ECC.
  • Encantat de conèixer-te, Senyora Deessa (Kami-sama Hajimemashita, Julietta Suzuki): tenint en compte la seva popularitat i que fa pocs mesos que es va acabar, ara seria un bon moment per anunciar-lo. Editorial/s possible/s: Ivrea, Norma o Planeta.
  • Gàngsters (Gangsta, Kohske): entre que ja fa anys que és conegut i apreciat entre un sector refinat del manga i el seu recent anime, té alguns números d’arribar-nos. Editorial/s possible/s: ECC o MW.
  • I per tota la pesca (Kakukaku Shikajika, Akiko Higashimura): no és gens proporcionat que d’entre tots els mangues premiats amb el guardó Taishō, s’hagin llicenciat a Espanya gairebé tots els pertanyents a demografies masculines i cap a demografies femenines. És hora d’acabar amb això. Aquest còmic és boníssim i la mar de rodó, així com d’allò més intimista. (I aquí tenim una altra dona amb mèrits més que suficients per ser publicada aquí que roman inèdita.) Editorial/s possible/s: Norma o Planeta.
    La Llegenda de la Princesa Sakura
  • La Fi del Platí (Platinum End, Tsugumi Ōba i Takeshi Obata): la darrera obra del duet de mangakes més popular (i probablement el més misogin, també). Tard o d’hora ha de caure. Editorial/s possible/s: Norma.
  • L’Harem Shōgunal (Ōoku, Fumi Yoshinaga): com que ara per ara les probabilitats que ens arribi aquest manga són superiors al 0% i m’encanta i a la mínima que puc en parlo, doncs aquí està. Editorial/s possible/s: Norma, Planeta o MW.
  • La Llegenda de la Princesa Sakura (Sakura Hime Kaden, Arina Tanemura): se’m fa molt estrany que faci tant de temps que no es publica res de nou de la Tanemura per aquí. Tenia un públic fort, aquesta autora. Ha desaparegut o bé les editorials se n’han oblidat? Que fins i tot s’ha recuperat la Yoko Kamio! Editorial/s possible/s:  Norma o Planeta.
  • Maria Antonieta, la Joventut d’una Reina (Marie Antoinette, la Jeunesse d’une Reine, Fuyumi Sōryō): i torno a posar-me pesadeta amb la Fuyumi Sōryō, però és que es tracta d’una grandíssima autora i ja n’hi ha prou de deixar-la de banda! A més, aquesta obra és perfecta per trencar amb aquesta tònica: de rabiosa actualitat, d’una temàtica valorada pel fandom del manga i dun sol volum. Editorial/s possibles: Ponent, Tomodomo, Norma, Planeta o MW.
  • Les entregues mensuals de shōjo del Nozaki (Gekkan Shōjo Nozaki-kun): arrel del seu anime (i dels memes amb Pokémon), es va fer un lloc prou rellevant entre el fandom l’any passat. Encara hi ha qui el recorda. Editorial/s possible/s: Ivrea.
    Yona, la del Vespre
  • La Princesa Blancaneus de Cabells Vermells (Akagami no Shirayukihime, Sorata Akizuki): Tenint en compte que hi ha una altra pelroja fantàstico-medieval amb més números d’arribar-nos, ho té una micona complicat, tot i l’anime. I mira que m’agrada més. Sobretot per la vocació de la protagonista. Editorial/s possible/s: Ivrea.
  • Trastorns (Sakuran, Moyoco Anno): darrerament, s’han llicenciat dos mangues sobre dames de companyia japoneses. Amb aquest sobtat interès per tal temàtica, no seria tant d’estranyar que per fi ens arribés aquesta obra. Editorial/s possible/s: Norma o Tomodomo.
  • Voleibol!! (Haikyū!!, Haruichi Furudate): entre l’èxit de l’anime distribuït per Selecta a Espanya i l’aparició de la tercera temporada al Japó (i al YT en castellà de forma gratuïta i legal!!), cada cop es parla més d’aquesta sèrie. Tant és així, que hi ha rumors de què el manga podria trobar-se ja llincenciat. Editorial/s possible/s: Planeta o Norma.
  • Yona, la del Vespre (Akatsuki no Yona, Mizuho Kusanagi): EL shōjo del moment. De fet, m’estranya que no hagi sigut anunciat ja. Editorial/s possible/s: Ivrea, Planeta o Norma.


2) Derivats (perquè els fans sempre voldran més de la història que tant els ha captivat):
  • Cistella de Fruita - Another (Fruits Basket - Another, Natsuki Takaya): tot i que no es tracti d’una seqüela directa del best seller i la resta d’obres de l’autora no hagin funcionat bé per aquí, crec que aquesta sí que podria tenir unes vendes acceptables. Editorial/s possible/s: Norma.
Dedicació envers l'Estimat.
  • Dedicació envers l’Estimat (Occupation to Beloved): no és cap secret que Tomodomo vol publicar tot el material existent de la sèrie En la Misma Clase. Editorial/s possible/s: Tomodomo.
  • Història Paral·lela de Naruto (Naruto Gaiden, Masashi Kishimoto) i/o Boruto (Masashi Kishimoto, Ukyo Kodachi i Mikio Ikemoto): Naruto encara ven bé i crec que aquesta obra és un must per a una editorial a la qual li encanta explotar franquícies potents. Editorial/s possible/s: Planeta.
  • Sakura, la Caçadora de Cartes: la Saga de les Cartes Esborrades (Cardcaptor Sakura: Clear Card Arc, CLAMP): l’esperadíssima seqüela de Sakura, la Caçadora de Cartes. Un producte per a fans nostàlgiques que crec que gairebé segur que vendria la mar de bé. Editorial/s possible/s: Norma o Planeta.
  • Tsubasa, un Món de Cròniques (Tsubasa World Chronicle, CLAMP): la popularitat de Tsubasa no passa pels seus millors moments per aquí, però així i tot continua tenint fans fidels i si Norma va publicar la seqüela dxxxHolic (CLAMP), no veig per què hauria de rentar-se les mans amb la del seu univers paral·lel. Editorial/s possible/s: Norma.
  • En general: alguna cosa de Bola de Drac (Dragon Ball, Akira Toriyama). I potser Una Peça (One Piece, Eichiro Oda) i tot. Editorial/s possible/s:  Planeta.
3) Reedicions de material ja editat (perquè tot i haver-se editat amb anterioritat, segueix havent-hi demanda):
  • Buda (Osamu Tezuka): ja aniria tocant una reedició d’un dels mangues més aclamats d’en Tezuka. Editorial/s possible/s: Planeta, ECC o Astiberri.
    Cistella de Fruita
  • Cistella de Fruita (Fruits Basket, Natsuki Takaya): entre que recentment se n’ha publicat una reedició al Japó, que aquí va ser un gran èxit i que es va publicar ja fa un temps, probablement el mercat rebi amb els braços oberts una nova edició d’aquesta meravella de manga. Editorial/s possible/s: Norma.
  • Espirals (Uzumaki, Junji Itō): fa anys i panys que toca que aquest manga sigui reeditat aquí en la seva edició integral. Planeta va deixar passar el tren i ara que ECC ha recuperat l’Itō amb força fins al punt de dur-lo com a convidat al Saló, dubto que en deixi escapar l’obra més famosa. Editorial/s possible/s: ECC o Planeta.
  • Nens del segle XX (20th Century Boys, Naoki Urasawa): a Planeta se li acaben les obres d’Urasawa que li venen bé. Això cal arreglar-ho amb una edició cara d’aquest manga. Editorial/s possible/s: Planeta.
  • Sakura, la Caçadora de Cartes (Card Captor Sakura, CLAMP): un dels mangues més estimats de tots els temps. Porta la tira descatalogat, de segona mà es ven a preus desorbitats, l’any passat es va reeditar al Japó i enguany se n’ha anunciat un nou anime i se n’ha començat a publicar la seqüela. A què recoi esperen les editorials a anunciar-lo? Editorial/s possible/s: Norma o Planeta.